Το site του περιοδικού μας!

Συνέντευξη με έναν φαρμακοποίο

(κάντε click στο link από επάνω για να το ανοίξετε)

Συνέντευξη με έναν φαρμακοποιό

1.Περιγράψτε μου το επάγγελμα που  κάνετε.

Είμαι φαρμακοποιός κι έχω δικό μου φαρμακείο. Κύριο καθήκον μου είναι η εξασφάλιση και η διάθεση φαρμάκων στους ασθενείς  είτε με ιατρική συνταγή είτε χωρίς συνταγή (για τα φάρμακα που διατίθενται ελεύθερα). Επίσης , τα καθήκοντα μου περιλαμβάνουν προετοιμασία φαρμάκων που δεν υπάρχουν σε συσκευασμένη μορφή, ενημέρωση των πελατών για τον τρόπο λήψης του φαρμάκου και για τις δραστικές του ουσίες, συμβουλές για τη χρήση διάφορων ιατρικών βοηθημάτων και πώληση καλλυντικών και ειδών υγιεινής.

2.Τι σας ώθησε σε αυτό το επάγγελμα;

Επέλεξα το επάγγελμα του φαρμακοποιού επειδή και η μητέρα μου είναι φαρμακοποιός και από μικρή μου άρεσε   να περνώ πολλές ώρες στο φαρμακείο και να τη βλέπω να φροντίζει την υγεία των ανθρώπων. Επίσης, πάντα πίστευα ότι ο φαρμακοποιός είναι ένας δημόσιος λειτουργός και ότι το φαρμακείο δεν είναι απλώς το κατάστημα που πουλά φάρμακα αλλά το κατάστημα υπηρεσιών υγείας.

3.Πώς είναι το περιβάλλον εργασίας σας ;

Όπως είπα και στην αρχή, έχω δικό μου φαρμακείο, το οποίο αρχικά ανήκε στη μητέρα μου (τώρα εργαζόμαστε και οι δύο σε αυτό) και το έχω ανακαινίσει πρόσφατα έτσι ώστε το περιβάλλον να  είναι ευχάριστο τόσο σ εμάς που εργαζόμαστε και περνάμε πολλές ώρες σ αυτό , όσο και στους πελάτες.

4.Πείτε μας τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του επαγγέλματος σας .

Το επάγγελμα μου το αγαπώ πολύ,   γι αυτό διακρίνω σε αυτό μόνο θετικά στοιχεία. Βέβαια,  πρέπει να πω ότι η βοήθεια και η  εμπειρία της μητέρας μου, ιδιαίτερα όταν ξεκίνησα να εργάζομαι ήταν πολύτιμη.

5.Ποιές ικανότητες – δεξιότητες χρειάζονται για τη δουλειά αυτή;

Εκτός από το πτυχίο και τις γνώσεις που πρέπει να  έχει ένας φαρμακοποιός , είναι απαραίτητο να αγαπά τη δουλειά του, να ενδιαφέρετε και νε ενημερώνετε συνεχώς σχετικά με τα νέα φάρμακα. Επίσης , όσον αφορά το χαρακτήρα του , πρέπει να είναι ευγενικός να κατανοεί το πρόβλημα του πελάτη και κυρίως να έχει τη ικανότητα να το καθησυχάζει.

7.Πόσο διαρκεί το ωράριο σας ;

Το φαρμακείο λειτουργεί  08:00   με 14:00 τη Δευτέρα και την  Τετάρτη, αλλά Τρίτη , Πέμπτη, και Παρασκευή είναι ανοιχτό και το απόγευμα 17 :30 με 20:00. Επίσης, όταν διημερεύει πρέπει να είναι ανοιχτό από της 8:00  το πρωί ως της 11:00 το βράδυ και όταν διανυχτερεύει ως το πρωί της επόμενης μέρας .

8.Ποιές είναι οι σχέσεις στο περιβάλλον εργασίας σας ;

Εργάζομαι μαζί με τη μητέρα μου. Έτσι , η μια βοηθά την άλλη, ξεπερνάμε μαζί τις δυσκολίες και μοιραζόμαστε την ευθύνη για τη λειτουργία του φαρμακείου.

9.Πιστέυετε ότι το επάγγελμα  σας θα έχει προοπτικές εξέλιξης στο μέλλον;

Δυστυχώς σύμφωνα με επίσημη έρευνα που στηρίζεται στο ισοζύγιο της ζήτησης και της προσφοράς επαγγελμάτων το επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι ένα από τα επαγγέλματα που έχουν πολύ αρνητικές προοπτικές για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Βέβαια, αν κάποιος θέλει πολύ να γίνει φαρμακοποιός , να το κάνει, γιατί πιστεύω ότι όταν κάποιος  θέλει πολύ κάτι,  πετυχαίνει.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Όσα μου είπατε είναι πολύ χρήσιμα για κάποιον  που σκέπτεται  να επιλέξει το  επάγγελμα του φαρμακοποιού.

 

 

Επιμέλεια:Παλληκάρη Λίνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: